۱۲ دی ۱۳۹۸

تاکید معاون دادستان کل کشور بر محدود کردن شبکه‌های اجتماعی در ایران

جواد جاویدنیا، معاون دادستان کل کشور با تاکید بر اهمیت شبکه ملی اطلاعات گفت که امروز بیگانگان از طریق شبکه‌های اجتماعی خارجی در حال خط دهی به ما هستند؛ به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به شدت به‌دنبال محدود کردن شبکه‌های اجتماعی در ایران است.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور گفت: کانال‌های خط دهنده در این شبکه‌های مجازی درست همانند خانه‌های تیمی اوایل انقلاب عمل می‌کنند و منافقان در پوشش جدید و از طریق فضا مجازی در حال نفوذ در کشور هستند.

جاویدنیا افزود: نباید اجازه دهیم فضای مجازی به فرصتی طلایی برای ضد انقلاب مبدل شود که با همکاری عربستان سعودی و سلطنت‌طلبان این نفوذ و تهاجم فرهنگی را شکل داده‌اند. او با اشاره به صحبت‌های علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، فضای مجازی قتلگاه جوانان کشور است و جنگ اصلی کشور در این فضا رقم می‌خورد، گفت: نکته مهم در این میان این است که نمی‌توان مردم را برای وارد نشدن به شبکه‌های اجتماعی وادار کرد.

او همچنین افزود که وقت گذراندن بیش از اندازه مردم کشور در فضای مجازی برای خانواده و جامعه بسیار آسیب‌آفرین است و موجبات ابتذال اخلاقی، کاهش محبت و رسیدگی خانواده‌ها به یکدیگر و طلاق را فراهم می‌سازد.

جاویدنیا فضای مجازی را عامل بیکاری جوانان اعلام کرد و گفت که اطلاعات نیمی از جمعیت ایران از طریق تلگرام در اختیار عوامل خارجی قرار می‌گیرد. او با بیان این‌که ما امروز در فضای مجازی نیز به یک حماسه ۹ دی دیگر نیاز داریم، نشان داد که جمهوری اسلامی به‌دنبال محدود کردن شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی است که این کار با فشار گروه‌های تندرو برای مسدود کردن این شبکه‌هاست.

سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور تصریح کرد: برخی رفتاری دوجانبه در ارتباط با شبکه‌های غیرمجاز دارند، از یک سو فریاد ای وای از وجود فیلترشکن در تلفن افراد پیرو جوان سر می‌دهند از سویی وجود فیلترشکن‌ها را برای برخی افراد ضروری می‌دانند، همین افراد هستند که جلوی مقابله با این پدیده‌ها را می‌گیرند.

وی اضافه کرد: ما حتی طرحی ارائه کردیم که افرادی مانند دانشمندان کشور که نیازمند دسترسی به برخی سایت‌های خارجی هستند شناسایی شوند اما به بهانه‌های مختلف این طرح به تعویق می‌افتد و صحبت از عدم امکان ساماندهی آنها می‌شود.

جاویدنیا با ابراز این نکته که با راه‌اندازی شبکه اطلاعات ملی نیازی به بستن کامل اینترنت در زمان‌هایی مانند اعتراضات اخیر نیست، بیان کرد: با ارائه نرم‌افزارهای ایرانی به‌همراه خدمات الکترونیکی و محدود کردن فیلترشکن‌ها نیازی به بستن اینترنت در دوران اعتراض‌ها نبود. باید از این مطلب درس گرفته و هرچه سریع‌تر این کنترل‌ها را برای مواقع حساس اعمال کنیم.

براین اساس به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی به‌دنبال بهبود و گسترش شبکه ملی اطلاعات به‌منظور محدود کردن دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های خارجی است.