۱۱ امرداد ۱۳۹۸

کشمکش بر سر فیلترینگ کسب‌وکارهای اینترنتی

دبیر شورای عالی فضای مجازی از تصمیم دولت برای جلوگیری از فیلتر شدن کسب‌وکارهای اینترنتی خبر داد. این در حالی است که رییس شورای عالی امنیت ملی که اعمال فیلترینگ را بر عهده دارد، در دست حسن روحانی، رییس دولت است.

چندی پیش امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و ‏رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در توییتی نوشت که «طی یک سال گذشته با اختیارات محدود قانونی که داشتیم، با همدلی و هم‌افزایی اکوسیستم، توانستیم روند مسدود شدن سایت‌ها و کسب‌وکار را نزولی کنیم و از ناامیدی جلوگیری کنیم. باقی از عهده‌ی ما خارج بود.» او در ادامه از حمایت‌های محمدجواد آذری جهرمی تشکر کرد و نوشت: «ممنون از حمایت‌های @azarijahromi و تمام ایستادگی‌هایی که دربرابر فیلترینگ داشته است.»

حالا ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به دغدغه‌هایی که کسب‌وکارهای نوپای فضای مجازی با آن روبه‌رو هستند، تاکید کرد: ما سعی کردیم به تدریج دغدغه‌های کسب‌وکارهای فضای مجازی را برطرف و تسهیل کنیم.

او در مورد فیلترشدن مقطعی، یک‌شبه و بدون اطلاع برخی کسب‌وکارهای اینترنتی نیز اضافه کرد: با توافقاتی که با دادستانی داریم، موضوع فیلترهای کسب‌وکارهای فضای مجازی به شدت کاهش پیدا کرده است. از سوی دیگر در خود دولت نیز تصمیماتی گرفته شد که به هیچ‌وجه دولتی‌ها نسبت به فیلتر شدن کسب‌وکارهای فضای مجازی اقدام نکنند.

این در حالی است که دی ۹۶، رمضانعلی سبحانی‌فرد، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، گفته بود که «فیلتر تلگرام توسط شورای عالی امنیت ملی انجام شده و رفع فیلترینگ آن باید بر مبنای تصمیمات این شورا، مورد بررسی قرار گیرد» و رییس شورای عالی امنیت ملی نیز برعهده حسن روحانی است.

فیروزآبادی همچنین گفته است که در مجموع هم در حوزه قضایی و هم در حوزه اجرایی کشور، تصمیم بر این است که از تنبیهاتی این‌گونه در رابطه با کسب‌وکارهای اینترنتی جلوگیری به عمل بیاید و آمارها نیز نشان می‌دهد که این‌گونه تصمیمات برای این کسب‌وکارها به شدت کاهش پیدا کرده است.